Vår 5Minuti är en kompakt vedeldad ugn för bröd och pizza med hjul, utformad för enkel förflyttning. Passar mycket bra för balkonger, terrasser och trädgårdar. Den når tillagnings temperatur på endast 5 minuter!

Tillagnings yta består av utbytbara eldfasta plattor. Storleken passar bra för att enkelt laga 2 pizzor eller 2kg bröd åt gången.

Kupolen i rostfritt stål är isolerad med keramisk fiber, utformad för att nå höga temperaturer samtidigt som den förbrukar mycket lite ved och ger en långvarig värme.
Luckan är av rostfritt stål är försedd med en trä handtag för att öppna och stänga ugnen utan att riskera brännskador. Den rostfria luckan kan även användas som avlastning när du placerar livsmedel i ugnen. Trä kan prydligt staplas under ugnen 

Temperaturen kan justeras genom att öppna och stänga luckan. När luckan är stängd, är flamman svagare och matlagning sker genom en jämnt värmeflöde. När luckan är öppen tänder lågan till ger maten en fin yta. Genom den inbyggda termometern kan du se tillagnings temperaturen i förbränningskammaren.

5 Minuti levereras till ditt hem nästan klar för användning. Enkel montering av skorstenen och vagnen med ett par skruvar och du är igång!